GastroPanel

GastroPanel on potilasystävällinen verinäytteestä tehtävä mahalaukun terveystesti. Testin avulla voidaan vaivattomasti ja luotettavasti löytää sekä oireettomista että dyspepsiaa ja monesti oireetonta helikobakteeri-infektiota sairastavista mahasyöpä- ym. riskipotilaita ajoissa jatkotutkimuksiin ja hoitoon. Lääkärin lähetteellä GastroPanelin testeistä saa normaalin KELA -korvauksen.

 

Mitä GastroPanel-tutkimuksella selvitetään?

GastroPanel-tutkimuksella voidaan todeta helikobakteeri-infektio, atrofinen gastriitti ja arvioida niihin liittyviä riskejä. Se on analyysimenetelmä, millä voidaan yhdestä verikokeesta määrittää koko mahalaukun limakalvon sairauksia ja niihin liittyviä riskejä.

Normaali GastroPanel-tulos on merkki siitä, että mahalaukun limakalvo toimii oikein ja on terve tai vatsavaivat ovat toiminnallisia tai esim. paksusuoliperäisiä.

 

Mitä teet, jos Sinulla on ylävatsavaivoja ja -kipuja?

GastroPanel-testiin voit pyytää lähetteen omalta lääkäriltäsi.

Tutkimuksen tulokset tulee aina käydä läpi lääkärin kanssa joka osaa tulkinnassa ottaa huomioon myös muut niin tutkimukseen kuin vaivoihinkin vaikuttavat tekijät. Jos tutkimuksessa löytyy mahan limakalvon vaurio, voi lääkäri ehdottaa potilaalle jatkotukimuksena tähystys- ja koepalatukimusta. Täten voidaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa aloittaa oikea hoito vakavampien sairauksien ehkäisemiseksi.