Mesolangat

Mesolangat ovat hyvä ratkaisu ihon veltostumiseen. Hoito on mini-invasiivinen ja nopea. Mesolankojen avulla voidaan kohottaa piirteitä ja palauttaa kasvoille nuorekasta kiinteyttä ja napakkuutta. Ohuiden ja erittäin vahvojen lankojen avulla ihon kiristäminen onnistuu erinomaisesti. Kun toimenpide tehdään oikein, tulokset pysyvät hyvinä jopa kahden vuoden ajan.

Mesolankahoidon vaikutukset

 1. Kasvojen keski- ja alaosa kiinteytyvät ja kohoavat välittömästi toimenpiteen jälkeen.
 2. Toimenpide lisää ihon fibroblasteja ja stimuloi niitä kollageenin uusiomuodostukseen. Uusien fibroblastien ja kollageenin syntyminen näkyy ihon kiinteyden paranemisena hoitoja seuraavien viikkojen aikana.
 3. Toimenpide vauhdittaa lymfakiertoa ja poistaa turvotusta hoitoalueelta.
 4. Myös verenkierto hoitoalueella paranee, jolloin kudosten hapensaanti paranee huomattavasti. Tämä näkyy ihon värin paranemisena.
 5. Hoitoalueella olevat pigmenttiläskät saattavat vaalentua

Mesolangat – ovatko ne turvallisia? 

Hoidossa ihoon syötetään steriilejä lankoja, jotka on valmistettu turvallisesta polydioksanonista ja sitä käytetään mm. kirurgisissa toimenpiteissä.

Polydioksanonista valmistetut mesolangat ovat bioabsorboituvaa materiaalia, eli ne hajoavat ihossa itsestään 3 kuukaudessa. Lankojen hajoamisen jälkeen ihon napakoituminen jatkuu edelleen, koska lankojen tilalle muodostuu kollageenin uusiomuodostuksen myötä ihon oma tukirakenne. 

Hoidosta ei aiheudu arpia eikä muita jälkiä, kun hoidon tekee terveydenhuollon ammattilainen.

Vasta-aiheet:

 • Autoimmuunisairaudet
 • Vakavat sairaudet
 • Hemofilia
 • Pahanlaatuiset kasvaimet
 • Tulehdus hoitoalueella
 • Hoitoalueella aiemmin laitettuja, hajoamattomia implantteja
 • Keloiditaipumus
 • Kuume
 • Raskaus tai imetys 

Mesolangat laitetaan paikoilleen injektiomenetelmällä ja hoidettava alue puudutetaan Emla-voiteella,
Toimenpiteessä käytettävien lankojen määrä riippuu hoidettavasta alueesta. Yleensä alakasvojen ja leukalinjan kohottamiseen tarvitaan 10-20 lankaa.

Toimenpiteen jälkeen hoitoalue on yleensä arka muutaman päivän ajan. Suosittelen Arnizen-voiteen (myynnissä klinikalla) käyttämistä mesolankahoitoa seuraavan viikon aikana nopeuttaa paranemista, vähentävää turvotusta, ehkäisee mustelmien syntymistä ja vaalentaa mahdollisia mustelmia tehokkaasti.