Otsonihoidot

Klinikka Kaarina Krogerus on erikoistunut otsoniterapian alla oleviin hoitomuotoihin kuten autohemoterapia, otsoni-infuusiot, otsoni-injektiot sekä otsoni suolihuuhtelu

 

Autohemoterapia

Autohemoterapiahoidossa otsonikaasua käytetään veren rikastamiseksi. Autohemoterapialla parannetaan veren punasolujen hapenkuljetuskykyä ja näin tehostetaan soluhengitystä – elimistö saa lisää energiaa ja parantaa elimistön luonnollista immunipuolustusta. Esimerkiksi tulehdusta edistävien sytokiinien määrän on havaittu laskevan, ja toisaalta interferonien ym. ”parantavien” sytokiinien määrä usein nousee.Säännöllisesti toistettu minimaalinen otsonialtistus lisää antioksidanttien aktiivisuuden jopa moninkertaiseksi. Tämä näkyy varsinkin entsymaattisten antioksidanttien, eli superoksididismutaasin (SOD) ja katalaasin määrien kasvussa. Näin syntyneet antioksidantit suojaavat soluja vaurioilta ja ennenaikaiselta vanhenemiselta. Klinikka Kaarina Krogerus on Suomen ensimmäinen otsoniterapiaklinikka jossa annetaan autohemoterapiahoitoa.

 

Laaja autohemoterapia

Tässä menetelmässä asiakkaalta otetaan noin 100–250 ml verta, otsonoidaan se ja infusoidaan hitaasti takaisin laskimoon. Vaikka happi/otsoniseos liukenee heikosti vesiliuokseen, altistamalla veri suoraan otsonille, saadaan vaikutuksia tehostettua. Otsoni reagoi veren kanssa välittömästi synnyttäen eri yhdisteitä, jotka aiheuttavat terapeuttiset vaikutukset. Näin ollen jopa 500 ml happi/otsoniseoksesta saadaan kaikki otsoni reagoimaan veren kanssa. Menetelmä on tehokas ja kaikkein eniten tutkittu systeeminenotsonihoitomuoto.

 

Otsoni-infuusiohoito

Tässä menetelmässä asiakkaalle infusoidaan otsonoitua keittosuolaliuosta kanyylin avulla. Menetelmänä otsoni-infuusio on yksinkertaisempi kuin laaja autohemoterapia.

 

Suppea autohemoterapia

Tässä menetelmässä asiakkaalta otetaan pieni määrä (yleensä 5-10 ml) verta, otsonoidaan se ja injektoidaan takaisin lihakseen injektiona, yleensä pakaraan. Lisäksi otsoni-injektiot tulehtuneelle alueelle kasvoille. Tämä hoitomuoto soveltuu hyvin aknen ja ruusufinnin hoitoihin.

 

Otsoni-injektiot

Otsonikaasua voi suoraan injektoida esim. lihakseen, niveleen, ihon alle tai jopa kasvaimeen. Tällöin otsonin määrä on varsin alhainen (5-10 ml). menetelmiä käytetään lähinnä paikallisiin oireisiin. Tyypillisiä ongelmakohtia ovat nivelet, joihin injektiot suorittaa lääkäri. Lihas- ja ihonalaisinjektioita tekevät hoitajat. Nämä hoitomuodot ovat erityisen suosittuja erilaisissa kosmeettisissa sovellutuksissa, kuten selluliitin hoidossa ja kasvojen hoidossa.

 

Otsoni-suolihuuhtelu

Tavallisen suolihuuhtelun tehostamiseksi Klinikka Kaarina Krogerus tarjoaa hoitomuotona myös suolihuuhtelua jossa käyteään otsonikaasua. Suolihuuhtelu otsonin avulla on hyvä vaihtoehto suonensisäisille hoidoille. Käytetään mm. Crohnin taudin, colitis ulcerosan sekä kroonisten sairauksien tukihoitona.

Varsinaisessa suolihuuhtelussa paksusuoli huuhdellaan vedellä puhtaaksi. Tämän jälkeen sinne johdetaan happi/otsoniseosta. Aina koko paksusuolen huuhtominen ei ole välttämätöntä. Yksinkertaisimmillaan otsoni voidaan puristaa peräsuoleen muovisesta pussista katetrin avulla. Yleensä potilaille kuitenkin pyritään tekemään täydellinen puhdistus ennen suolen otsonointia.

Lue lisää www.otsoniterapia.net