Otsonihoidot

Klinikka Kaarina Krogerus on erikoistunut otsoniterapian alla oleviin hoitomuotoihin kuten otsoni-infuusiot, otsoni-injektiot sekä otsoni suolihuuhtelu.

 

Otsoni-infuusiohoito

Tässä menetelmässä asiakkaalle infusoidaan otsonoitua keittosuolaliuosta kanyylin avulla.

 

Otsoni-injektiot

Otsonikaasua voi suoraan injektoida esim. lihakseen, niveleen, ihon alle tai jopa kasvaimeen. Tällöin otsonin määrä on varsin alhainen (5-10 ml). menetelmiä käytetään lähinnä paikallisiin oireisiin. Tyypillisiä ongelmakohtia ovat nivelet, joihin injektiot suorittaa lääkäri. Lihas- ja ihonalaisinjektioita tekevät hoitajat. Nämä hoitomuodot ovat erityisen suosittuja erilaisissa kosmeettisissa sovellutuksissa, kuten selluliitin hoidossa ja kasvojen hoidossa.

 

Otsoni-suolihuuhtelu

Tavallisen suolihuuhtelun tehostamiseksi Klinikka Kaarina Krogerus tarjoaa hoitomuotona myös suolihuuhtelua jossa käyteään otsonikaasua. Suolihuuhtelu otsonin avulla on hyvä vaihtoehto suonensisäisille hoidoille. Käytetään mm. Crohnin taudin, colitis ulcerosan sekä kroonisten sairauksien tukihoitona.

Varsinaisessa suolihuuhtelussa paksusuoli huuhdellaan vedellä puhtaaksi. Tämän jälkeen sinne johdetaan happi/otsoniseosta. Aina koko paksusuolen huuhtominen ei ole välttämätöntä. Yksinkertaisimmillaan otsoni voidaan puristaa peräsuoleen muovisesta pussista katetrin avulla. Yleensä potilaille kuitenkin pyritään tekemään täydellinen puhdistus ennen suolen otsonointia.

Lue lisää www.otsoniterapia.net