Testit

Mikrobiomi ja suolisto

Suoliston bakteerikannat ovat seuraava suuri tutkimuskohde etenkin autoimmuunitautien tutkimuksessa. Kykenemme mittaamaan suoliston hyviä ja haitallisia bakteerikantoja, ruuan sulamista sekä tulehduksellista tilaa laajalti jolloin voimme selvittää syyn vatsan ongelmille. Oikean hoidon “arvaaminen” ilman diagnostiikan tukea on parhaimmillaankin hakuammuntaa. Vastaavasti pitkäänkin jatkuneisiin vatsan ja suoliston oireisiin voidaan löytää selitys ja hoito.

Saat ensimmäisellä käynnilläsi näytepakkauksen ja ohjeet mukaasi. Vastaukset tulevat n 2-3 viikon päästä ja käymme ne jatkokäynnillä yhdessä läpi ja saat samalla tarkat hoito-ohjeet.

www.mikrobiomi.net 

Allergiat

Allergioilla on linkki suoliston epätasapainotiloihin. Tilanteissa joissa suolen seinämä ja limakalvo on vaurioitunut ruoka-aineita päätyy mahdollisesti sellaisiin paikkoihin mihin ne eivät kuulu ja elimistö kehittää puolustusreaktioita niitä vastaan. Suolistoa hoidettaessa on hyödyllistä poistaa pahimmat reaktioita aiheuttavat ruuat. Reaktiot ovat ns. viivästyneitä reaktioita, joissa oireiden ilmenemisessä saattaa kestää jopa kolme päivää. Tällöin syy-yhteyden löytäminen esimerkiksi eliminaatioruokavaliolla on vaikeaa. Allergo-Screen on seerumista mitattava allergiatesti, jolla tutkitaan ruoka-aineherkkyyksiä, joihin on IgG/IgG4 vaste. IgG reaktio on viivästynyt eli oireiden ilmaantuminen saattaa kestää tunneista päiviin, siksi syy-seuraussuhteen ymmärtäminen on haastavaa. Testi EI MITTAA välittömiä allergiareaktioita. Korkeat IgG vasta-ainepitoisuudet osoittavat tilannetta, jossa elimistö alkaa puolustautua ruoka-aineita vastaan etenkin silloin, kun suoliston pinta on vaurioitunut ja läpäisee epänormaalin paljon ruoka-aineita (ns. vuotava suoli). Tutkimuksien mukaan pahimpien altistusten poistaminen ruokavaliosta helpottaa oireita suurimmalla osalla tutkituista. Testin jälkeen vastaanottokäynnillä asiakas saa ohjeet ruokavalion ja mahdollisten suoliston ongelmien korjaamiseen.

Testi otetaan verinäytteestä.

Lataa AllergoScreen PDF-esite tästä

Infektiot

Monissa kroonisissa sairauksissa tietyt infektiot aiheuttavat vastustuskyvyn laskua ja ne saattavat jopa lakkauttaa vasta-ainetuotannon. Näissä tilanteissa ihminen altistuu opportunistisille infektioille alkuperäisen(-sten) lisäksi ja tilanne heikkenee entisestään. Vastustuskyky on sinänsä mahdollista herättää mutta se vaikuttaa vasta-ainemittauksiin perustuviin testituloksiin. Toiminta edellyttää ammattitaitoa – haulikkomalli on potilaalle aika kallista.

Keliakiapikatesti

mahdollistaa keliakian diagnosoinnin sormenpään verinäytteestä. Keliakia on suhteellisen yleinen autoimmuunisairaus, jossa rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine (gluteeni) aiheuttaa ohutsuolen limakalvolla tulehdusreaktion ja vaurioittaa suolinukkaa, mikä häiritsee ravintoaineiden imeytymistä.

Biohitin pikatestillä saadaan tulos sormenpään verinäytteestä kymmenessä minuutissa. Kyseinen immunokromatografinen testi mittaa elimistön tuottamia IgA-, IgG- ja IgM-tyypin transglutaminaasivasta-aineita..

Testin edut:

  • tehdään sormenpään verinäytteestä
  • helppo suorittaa
  • edullinen
  • tulokset nopeasti, kymmenessä minuutissa
  • mittaa kaikkia kolmea vasta-ainetyyppiä (IgA/IgG/IgM)

Balance kuivaveritestit

Laaja rasvahappotesti, HbA1C pitkän aikavälin verensokeritasot.

Nordic Genex

Luotettavaa kotimaista genetiikan osaamista

Miksi geenitesti kannattaa?

Geeniperimäsi ja elämäntapasi muodostavat 70 prosenttia hyvinvoinnistasi. Geeniperimääsi et voi muuttaa, mutta elämäntapojasi voit. Geenitestimme auttavat sinua ymmärtämään paremmin itseäsi ja omaa geeniperimääsi, ja muokkaamaan elämäntapojasi niiden pohjalta.

Geeniperimässäsi on yksilöllisiä vahvuuksia ja heikkouksia. Omilla arkisilla valinnoillasi voit paikata geneettisiä heikkouksiasi ja vahvistaa vahvuuksiasi.

Testeihimme on tarkoin valittu ne geenit, jotka tieteellisiin tutkimuksiin perustuen vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti tunnettuihin biologisiin prosesseihin elimistössä, sekä sairauksien puhkeamiseen.

Geenitestimme on optimoitu antamaan sinulle mahdollisimman täsmällistä tietoa juuri niistä geeneistä, joiden ilmentymään voit itse vaikuttaa elämäntavoillasi ja ravinnolla. Geenitestien rinnalla tekemilläsi kliinisillä verikokeilla pystyt seuraamaan terveydentilasi kehitystä tehdessäsi muutoksia elämäntapoihin, ravitsemukseen tai harjoitteluun.

Tuloksena saat konkreettisia suosituksia hyvinvointiasi tukevaan ruokavalioon, elämäntapoihin ja liikuntaan.

Miten geenitesti tehdään?

Testin ottaminen on helppoa. Saat näytteenottovälineet ohjeineen suoraan kotiisi muutaman päivän kuluessa tilauksesi tekemisestä. Näyte otetaan syljestä. Voit lähettää näytteen takaisin meille samalla postituslaatikolla. Saat tuloksesi n. 3-4 vkon päästä näytteesi saavuttua meille. Tulokset ladataan palvelimeltamme sinulle toimitetun sähköpostilinkin sekä salasanan avulla.